155 000 dolara od SAD za VMA

Ministarstvo odbrane SAD doniraće VMA opremu za borbu protiv pandemije vrednu 155.000 dolara, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.11.2010.

19:19

Default images

Protokol o donaciji potpisali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo Jovan Maksić i šef Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane potpukovnik Rajan Fejrveder.

Ova donacija, koja je još jedan vid pomoći američkog Ministarstva odbrane VMA, sastoji se od lične zaštitne opreme koja je posebno prilagođena za borbu protiv i kontrolu pandemije, navodi se u saopštenju.

Sam komplet je potpun biološki sistem za reagovanje u vanrednim situacijama, a sastoji se od zaštitnog odela za celo telo, cipela, rukavica, respiratora, naočara otpornih na hemijske supstance i vreća za biološki otpad.

Zaštitna oprema namenjena je za borbu protiv pandemije i biće raspoređena širom Srbije u skladu sa Planom za reagovanje u slučaju izbijanja pandemijske influence.

"Ovo partnerstvo će znatno povećati sposobnost oružanih snaga Srbije u suočavanju sa biološkim vanrednim situacijama i ojačaće njihovu sposobnost da učestvuju, ili pružaju pomoć, u regionalnim prirodnim katastrofama", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: