Bez komentara odluke Upravnog suda

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da neće komentarisati odluku Upravnog suda kojom se odbija tužba "Imleka" i "Mlekare Subotica".

Izvor: B92

Petak, 05.11.2010.

18:01

Default images

Komisija je dodala da neće ni ubuduće komentarisati sudske odluke, ali ističe poseban značaj koji bi ova presuda, trebalo da ima na ponašanje na tržištu.

Presudom Upravnog suda odbijena je tužba Industrije mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" i "Mlekara" iz Subotice, obe u vlasništvu "Denjub fuds grupe" (Danube Foods Group) protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije.

Rešenje se odnosi na utvrđenu zloupotrebu dominantnog položaja navedenih društava na tržištu otkupa sirovog mleka, nametanjem nepravednih uslova poslovanja i primenom nejednakih uslova poslovanja učesnicima na tržištu, navedeno je u saopštenju.

Komisija je najavila da će, u narednom periodu, nastaviti da štiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije u cilju ekonomskog napretka, a naročito zaštite potrošača, kao i da sprečava sve akte ili radnje učesnika na tržištu koje za cilj ili posledicu mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: