Obama razume nezadovoljstvo birača

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je spreman da radi sa republikancima i da razume "nezadovoljstvo" birača.

Izvor: Beta

Sreda, 03.11.2010.

22:45

Default images

Obama je rekao budućem predsedniku Predstavničkog doma, kongresmenu iz Ohaja Džonu Bejneru, i vođi republikanaca u Senatu Miču Makonelu da je "spreman da radi sa njima".

Predsednik SAD je izjavio da razume "duboko nezadovoljstvo" birača zbog brzine ekonomskog oporavka.

"Oni žele da brže dolaze do posla, žele veću kupovnu moć, žele da njihova deca imaju iste šanse koje su oni imali", naveo je predsednik.

Obama je takođe rekao da kao predsednik "preuzima odgovornost" za spor ekonomski oporavak.

"Stabilizovali smo ekonomiju. Otvaraju se radna mesta u privatom sektoru. Ali Amerikanci ne osećaju pozitivne efekete tog napretka", kazao je Obama.

Na pitanje o smanjenju budžetskih troškova koje traži nova većina u Kongresu, Obama je odbacio mogućnost da se unapred "smanje suštinska ulaganja koja će obezbediti konkurentnu ekonomiju koja će beležiti rast u godinama koje dolaze".

Obama je pozvao republikance da sa njim definišu zajedničke prioritete i istakao da će biti "teških odluka".

Na održanim izborima, opoziciona Republikanska partija osvojila je uverljivu većinu na izborima za Predstavnički dom američkog Kongresa, dok su demokrate predsednika Obame uspele da sačuvaju minimalnu većinu u Senatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: