Zagreb: Pretučeni gej muškarci

Dvojica mladića brutalno pretukla dvojicu gej muškaraca ispred noćnog kluba Sirup na Sveticama, koji je jedan od popularnijih gej okupljališta u Zagrebu.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

19:53

Default images

Zagrebački mediji pišu da su Kristijan O. i Josip E. nasrnuli između 4 i 5 sati u utorak ujutro na dvojicu gej mladića na izlazu iz kluba i brutalno ih pretukli.

Udarali su ih unapred pripremljenim palicama i napali ih suzavcem, jednom su razbili flašu o glavu i isekli ga staklom po licu i telu.

Udruženje Zagreb prajd prikupilo je nesumnjive dokaze da se radilo o planiranoj sačekuši s ciljem zastrašivanja, omalovažavanja i prebijanja gej osoba o čijoj se seksualnoj orijentaciji zaključivalo na osnovu mesta okupljanja i njihovog rodnog izražavanja.

Napadači su uhapšeni i pritvoreni.

Zagreb prajd je pozvao policiju i Državno tužilaštvo da ovaj napad kvalifikuje kao zločin iz mržnje podstaknute netrpeljivošću na osnovu seksualne orijentacije i rodnog izražavanja, pišu mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: