Dačić za multietničku policiju

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je neophodan veći broj pripadnika nacionalnih manjina u policiji Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

17:51

Default images

To je potrebno kako bi se očuvala postojeća bezbednost i javni red i mir u etnički mešovitim lokalnim sredinama, rekao je on.

Dačić je, nakon sastanka sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem, naveo da je u proteklih nekoliko godina smanjen broj međunacionalnih incidenata, ali da je potrebno da se radi na očuvanju stabilnosti i bezbednosti u tim sredinama.

Prema njegovim rečima, u toku proteklih godinu i po, radilo se na tzv. programima tolerancije koji podrazumevaju i obilazak multietničkih sredina.
"Policija ne može da obavlja svoj posao ako ne uživa poverenje ljudi u sredini u kojoj radi", rekao je Dačić, i dodao da je za to neophodno da policajci znaju jezik sredine u kojoj rade, potiču odatle i poznaju ljude, čime će doprineti očuvanju lokalne bezbednosti.

Prema njegovim rečima, jedan od načina da se nastavi tendencija smanjenja međunacionalnih incidenata jeste saradnja MUP-a sa Skupštinom Vojvodine, ali i sa drugim institucijama, kao što su vlada, kulturne i javne ustanove i nacionalni saveti, kao i da se za eventualne probleme nađu konkretna rešenja.

Egereši je rekao da uspešna saradnja MUP-a i Skupštine Vojvodine doprinosi jačanju poverenja među nacionalnim zajednicama, ali i povećanju poverenja u institucije.

On je naveo da je u Vojvodini neophodno očuvanje multietničnosti, multikonfesionalnosti i multijezičnosti, kao i da tome najviše mogu da doprinesu građani.

Dačić je, zajedno sa Egerešijem, pozvao pripadnike nacionalnih manjina da učestvuju u obrazovnim programima policije, nakon čega će im biti otvorena vrata za rad u MUP-u Srbije.

Dačić je nakon posete Uzdinu obišao i policijsku stanicu u Kovačici, gde je pohvalio rad pripadnika te službe na očuvanju mira i bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: