Potraga za informacijama o Mladiću

U etno-selu na Bukulji i restoranu Bajka u Beogradu izvršen pretres u okviru akcije potrage za Mladićem. Priveden Goran Radivojević.

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2010.

09:23

Default images

Policija je danas nastavila akciju potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem.

Pretresali su se objekti u Beogradu i Aranđelovcu čiji je vlasnik Goran Radivojević, a kako B92 saznaje, on je i priveden. Podsećamo, Vlada je nedavno donela odluku da se nagrada za informacije o Mladiću poveća na 10 miliona evra.

Jake policijske snage jutros oko 8 sati blokirale su etno-selo “Divljakovac” u Aranđelovcu, u potrazi za odbeglim haškim optuženikom Ratkom Mladićem. Pretres u etno-selu na planini Bukulja trajao je nešto duže od tri sata. Selo, u koje nije bilo moguće ući tokom trajanja pretresa, napustilo je četvoro automobila i jedno terensko vozilo, a putnici u automobilima su imali kapuljače na glavi.

Dve žene zaposlene u tom objektu su rekle da u akciji pretresa niko nije odveden i da ništa nije odneto, ali i da im je zabranjeno da daju bilo kakve izjave.

U isto vreme u Beogradu na Košutnjaku desetak pripadnika Žandarmerije pretresalo je i restoran “Bajka”.

Vlasnik oba objekta Goran Radivojević priveden je u policiju na informativni razgovor. Nekoliko sati trajao je i pretres kuće Radivojevićeve tašte na Ceraku.

Premijer Mirko Cvetković kaže da je bio upoznat sa akcijom.

"Želim da kažem da su naši kapaciteti u najvećoj meri angažovani na rešavanju problema haških begunaca i ova akcija o kojoj govorite jeste usmerena u tom pravcu i to je sve što mogu da kažem", navodi premijer.

Četrdesetogodišnjeg Gorana Radivojevića policija je privela prilikom pretresa njegove kuće u naselju Bele Vode u kojoj živi sa ženom i decom.

Radivojević je priveden kao osoba bliska Mladićevom okruženju i porodici, objašnjava portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić. On je rekao i da današnje aktivnosti nemaju veze sa posetom glavnog haškog tužioca Serža Bramerca.

“Imate 100 takvih pretresa godišnje. Bramerc dolazi za 15 dana, 15.novembra, to je eto ekskluzivno. Nije baš da će on doći prekosutra", kazao je on.

Radivojević je i ranije pominjan u medijima kao osoba u čijem je vlasništvu kombi koji je preseljavao Legijinu ženu Aleksandru Ivanović kada im je sudskim putem oduzet deo kuće na Košutnjaku.

Dačić: Uobičajene aktivnosti

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je današnja akcija deo uobičajenih aktivnosti u saradnji sa Haškim tribunalom.

"Izvršen je pretres na nekoliko lokacija, jedno lice je privedeno na razgovor, tako da ovo jesu uobičajene aktivnosti i nije reč ni o kakvim posebnim aktivnostima za koje neko može da pretpostavlja da su javljene na telefon koji je dat posle objavljivanja ove novčane nagrade", rekao je Dačić.

Ministar je ponovio da je Vlada Srbije rešena da ostvari punu saradnju sa Haškim tribunalom.

Dragišić: Performans za medije

Zoran Dragišić sa Međunarodnog instituta za bezbednost, gostujući u Vestima TV B92, ocenio je "zbog velike medijske prisutnosti“ da "sve ukazuje da niko ozbiljno nije verovao da će naći Mladića“.

"Posle ovih 10 miliona, što je jako nepromišljeno urađeno po mom mišljenju, sada imamo i ovo, sve se svodi na to kakav će izveštaj Bramerc dati i mislim da je sve ovo više performans za medije nego što to zaista može dovesti do Mladića", ocenio je Dragišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: