SM: Suspendovano petoro policajaca

Suspendovano 5 policajaca koji su navodno pretukli goste jedne kafane u Sremskoj Mitrovici. Policjski sindikat Srbije tvrdi da policijci nisu koristili silu.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2010.

12:13

Default images

Incident se dogodio u kafani "Bela Vita", a suspendovani policajci su navodno pretukli učesnike organizovane igre pokera.

Policajci iz bili su upućeni na intervenciju, međutim oni su samoinicijativno i protivno službenom nalogu provalili zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak lica učestvovalo u organizovanom pokeru.

Policajci su izveli Nikolu Šešelja iz Zemuna i Đorđa Miščevića iz Sremske Mitrovice i zadali im više udaraca po glavi i telu, od čega su oni zadobili teže telesne povrede, saopštila je policija.

U saopštenju se dodaje da policijski službenici nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama.

Zbog toga su suspendovani policajci Slobodan Vuković, Srđan Kozbašić, Željko Drobnjak, Marko Mačkić i Vladimir Pavković, a disciplinski postupak će biti pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog.

Policijski sindikat Srbije: Policija nije nikog pretukla

Policijski sindikat Srbije tvrdi da pripadnici interventne patrole nisu u kafeu "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici "nikoga pretukli, kako je objavljeno".

"Pripradnici intervente patrole upućeni su u kafić 'Bela vita', jer je prijavljena masovna tuča. Kada su došli na mesto događaja nisu zatekli sukob, ali je primećena veća grupa osoba iz Loznice, Šapca i Beograda koji su se bavili nelegalnim kockanjem", stoji u saopštenju Policijskog sindikata.

"Oni su ih legitimisali, izvršili sve potrebne radnje i tišli iz lokala", navodi se u saopštenju, "a da nisu nikoga pretukli, kao što je objavljeno".

Prema saopštenju, "veći broj građana javio se tokom dana i u lokalnu policijsku stanicu i Policijskom sindikatu Srbije, kako bi potvrdili da do nikakvog sukoba policajaca i kockara koji su se tu nalazili nije došlo".

"Treba istaći da su policajci te osobe zatekli u vršenju krivičnog dela nelegalnog organizovanja igara na sreću", napominje Policijski sindikat.

"Takođe, Nikola Šešelj nije povređen u navodnoj tuči sa policajcima", tvrdi Policijski sindikat, "već je potvrdu o povredama izvadio u jednoj privatnoj klinici".

"Pretpostavljamo da kreiranjem navodnog incidenta, učesnici kockarske seanse pokušavaju da zaštite sebe i saigrače od krivične prijave, prebacujući odgovornost na policajce", piše u saopštenju Policijskog sindikata.

Prema rečima predsednika Policijskog sindikata Srbije, javnost je potrebno upoznati sa svim detaljima ovog događaja, "kako se ne bi dogodilo da policajci budu krivi samo zato što su vršili svoj posao u okvirima ovlašćenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: