Zaplenjeno 120 kilograma heroina

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su dvojicu organizatora šverca oko 120 kilograma heroina, Zorana Petkovića i Borislava Plavšića, kaže ministar Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2010.

12:23

Default images

Dačić je rekao da akcija još traje i da se očekuju nova hapšenja, te da ne može da govori o detaljima istrage.

Plavšić i Petković su uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji u Beogradu. Kako je Dačić naveo, droga je zaplenjena 20. oktobra u kamionu koji je putovao iz Istanbula u Češku.

Policajci su kasno sinoć pretresli kamion marke “Mercedes benz“, slovenačkih registracija, koji je prevozio palete sa limunom iz Istambula ka Češkoj.

Droga je bila smeštena u 383 paketa, a njena ukupna vrednost se procenjuje na oko 10 miliona evra.

"Analize su potvrdile da je reč o heroinu visoke čistoće", rekao je ministar Dačić.

U akaciji zaplene uhapšeni su Zoran Petković iz Jabuke i Borislav Plavišić iz Sombora. Kako saznaje B92, organizacija prenosa heroina trebalo je da se završi u Pragu.

Međutim, kako je Plavišić uhapšen sa drogom u Srbiji, Petković, shvativši da isporuka kasni, vraća se za Srbiju gde je na granici i on uhapšen.

U policiji je rečeno da uhapšeni ne pripadaju velikim narko karterlima, iako se trenutno proveravaju veze Plavšića i Petkovića, sa klanom Darka Šarića. 120 kilograma heroina najveća je zaplena narkotika u Beogradu.

Presecanje kanala droge izvedeno je u saradnji sa tužilaštvom za organizovani kriminal. U policiji najavljuju nova hapšenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: