Đilas: Grad će se boriti za Luku

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je grad pokrenuo parnični postupak pred Vrhovnim sudom, kojim će pokušati da zadrži vlasništvo nad Lukom Beograd.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.10.2010.

15:10

Default images

Đilas je rekao da će grad upotrebiti sva pravna sredstva kako bi zadržao vlasništvo nad zemljištem Luke Beograd.

"Smatramo da je to naše, da pripada gradu i da je ugovor koji je potpisan pre 30 godina u potpunosti sproveden u praksi", istakao je on.

Gradonačelnik je rekao da se zalaže za bilo koju vrstu dogovora i pregovora, koji će "otkočiti" celu stvar i biti povoljan za državu, sadašnjeg vlasnika i grad.

Luka Beograd i grad Beograd se već više godina spore oko prava korišćenja nad 110 hektara lučkog zemljišta, a do sada su vođena čak tri sudska spora u kojima su neizmenično Grad i Luka upisivani i brisani iz zemljišnih knjiga kao korisnici prava nad tim zemljištem.

Zadnju presudu za korišćenje prava nad lučkim zemljištem nizvodno od Pančevačkog mosta, u korist Luke Beograd doneo je Viši sud u Beogradu, u avgustu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: