Uhapšeni zbog neovlašćenog kockanja

Više stranih državljana uhapšeno je zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem Interneta, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2010.

17:21

Default images

U akciji "Atlantida" prvi put u Srbiji otkriven je "nezakoniti virtuelni kockarski grad".

Osumnjičeni su bez ovlašćenja Državne lutrije Srbije i Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija, pomoću svoje računarske opreme i sajtova www.gowildcasino.com i www.casionolitan.com, putem interneta organizovali on-lajn kockanje na teritoriji Srbije.

Oni su omogućili većem broju lica iz država na području Evrope i Amerike da se kockaju i polažu uloge putem elektronskih transfera prema of šor destinacijama, da bi potom novac podizali i prenosili u Srbiju radi daljeg ulaganja u nelegalan posao.

Kako je navedeno u saopštenju, radi se o veoma popularnim sajtovima koji su poznati igračima širom sveta, a dosad nije bilo poznato gde se nalaze njihovi "tvorci".

Pretresom prostorija utvrđeno je da su ove sajtove osumnjičeni održavali pod firmom preduzeća Rok it services d.o.o., u kome je organizovana i "on lajn" podrška igračima.

Prilikom akcije privremeno je oduzeta i veća količina opreme: računari, optički kompakt diskovi, USB memorije i druga oprema koja je služila u ove svrhe, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Akciju su izveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Odeljenjem za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: