Odloženo izjašnjavanje huligana

Sud u Đenovi odložio izjašnjavanje o krivici huligana iz Srbije koji se terete za nerede na utakmici Italija-Srbija.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 18.10.2010.

08:06

Default images

Sud u Đenovi odlučio je danas da odloži izjašnjavanje o krivici navijača Srbije koji su izazvali nered na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija.

Izjašnjavanje optuženih odloženo je, dok italijanska strana od srpske policije ne dobije dodatnu dokumentaciju o huliganima.

Kako prenosi agencija Ansa, sud će odluku o kaznama navijačima doneti naknadno, pošto prouči dokumentaciju koja stigne iz Srbije i ustanovi da li će navijači moći da se terete za udruživanje radi vršenja nasilja.

Agencija dodaje da tokom današnjih razgovora u sudu nije bilo reči o mogućem uticaju "srpske mafije na navijače". Narednih dana će i Uprava za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala italijanske policije (DIGOS) sudu u Đenovi poslati podatke o neredima na stadionu.

Zbog toga je sudija Kristina Kamaiori odložila za sledeću nedelju sastanak sa advokatima četvorice optuženih, koji bi trebalo da predlože potpisivanje sporazuma o priznanju krivice njihovih branjenika.

Sud će sa advokatima četvorice ostalih optuženih, koji se terete za otpor prilikom hapšenja, razgovarati narednih dana o mogućem sporazumnom priznanju krivice.

U petak je saslušana prva grupa od četiri privedena huligana sa vođom Ivanom Bogdanovom na čelu, posle čega im je produžen pritvor.

Privedeni huligani su se pred sudom branili da im cilj nije bio izazivanje nereda na stadionu, već da je njihov protest bio usmeren protiv Fudbalskog saveza Srbije.

U subotu su saslušana preostala četvorica huligana kojima je, takođe, produžen pritvor, navela je ANSA.

Podsetimo u utorak uveče prekinuta je utakmica između Italije i Srbije zbog divljanja huligana iz Srbije. Nakon incidenata i prekida utakmice, italijanska policija uhapsila je nekoliko ekstremnih navijača, među kojima i Ivana Bogdanova, za koga se pretpostavlja da je organizator nereda.

Đenova: Javnost revoltirana

U očekivanju odluke sudija o ekstremnim navijačima, pažnja italijanske javnosti usmerena je na mere bezbednosti tokom sportskih susreta, kojih su, kako misli javnost u Italiji, ili nema ili su preterane.

Građani Đenove su juče žučno protestovali kada ih je policija na ulazu u stadion pretresala do gole kože. Muškarci su morali da se skidaju do pola i da van stadiona ostave čak i upaljače za cigarete.

Detaljno je pretresana i ženska publika, od koje je traženo da skinu šalove.

Skrivene kamere zabeležile su revolt jednog oca, koji je na stadion došao vodeći malog sinčića za ruku. Njemu nije bilo dozvoljeno da na stadion unese flašicu od pola litre vode, potrebne za dete. Na kraju je morao da unese vodu u plastičnoj čaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: