“Plavom“ pasošu opet produžen život

Skupštinski odbor za bezbednost usvojio predlog izmena zakona o putnim ispravama kojim je predviđen produžetak roka važenja starih pasoša do kraja 2011.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2010.

15:12

Default images

Izmenama zakona predviđena je i mogućnost izdavanja putnih isprava po hitnom postupku, u roku od 48 sati, i bez prilaganja svih neophodnih dokaza o hitnosti putovanja.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović rekao je da se rok važenja starih pasoša produžava za godinu dana zbog srpskih državljana koji žive u inostranstvu.

"Rok produžavamo na zahtev Ministarstva spoljnih poslova. Mi ćemo učiniti sve da se konzularnim predstavništvima obezbedi dovoljno foto boksova i opreme za izdavanje novih biometrijskih pasoša", kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je izdato više od 2,6 miliona novih putnih isprava i sada se beleži pad interesovanja.

Skupštinski odbor usvojio je i više predloga međunarodnih sporazuma o saradnji. Usvojen je i predlog sporazuma o humanitarnom delovanju u vanrednim sitacijama između Vlada Srbije i Rusije. Ovaj sporazum, kako je obrazloženo, važan je za formiranje Regionalnog centra za vanredne situacije u Nišu.

Usvojeni su i predlozi sporazuma o saradnji u borbi protiv kriminala sa Azerbejdžanom, kao i sporazum o policijskoj saradnji sa Bugarskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: