Amerika stala iza kosovskih Srba

„Učiniću sve i budite sigurni da u SAD i meni lično imate velikog prijatelja“, rekla je državna sekretarka Hilari Klinton opraštajući se od kosovskih Srba.

Izvor: Blic

Nedelja, 17.10.2010.

13:17

Default images

„Stvaranje uslova za dostojan život svih bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost na Kosovu je naš prioritet“, dodala je ona.

Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović, koji nam je i preneo reči Klintonove, ubeđen je da je ovim otvoreno novo poglavlje u odnosima SAD prema Srbima, i to ne samo na Kosovu i Metohiji.

„Razlog više za optimizam unosi nedvosmislena poruka američke državne sekretarke da je njenim dolaskom na Kosovo i posetom Gračanici stavljena tačka na sve moguće eksperimente kojima je u proteklih deset godina bila izložena srpska zajednica na Kosovu“, kaže Stojanović.

S takvom ocenom se slaže i gradonačelnik opštine Klokot, Saša Mirković. Kako kaže, Klintonova je jasno istakla da “srpska zajednica mora biti uključena u sve buduće pregovore, razgovore ili dijalog”.

„Srpska zajednica će, ukoliko to vi želite, biti faktor stabilnosti na Kosovu, a to može postići samo ako dobije institucionalnu zaštitu.

Tom cilju smo predani i u potpunosti posvećeni“, navodi on reči državne sekretarke, odvažan što će ubuduće za sve probleme koje ima sa starom albanskom opštinom Vitina, na čijem je delu teritorije formirana opština Klokot, moći da zatraži pomoć od Američke ambasade u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: