Umesto u sudnici, u upravi Zvezde

Marko Vučković,vođa "Ultras bojsa”, član je skupštine Crvene zvezde i pored krivičnih prijava za krađe, nanošenje teških telesnih povreda i napada na policajce.

Izvor: B92

Subota, 16.10.2010.

00:21

Default images

Na njegov status u Zvezdi nije uticao ni zahtev tužilaštva Ustavnom sudu da zabrani "Ultras bojse”, glavne vinovnike nereda u Italiji.

Član "Ultras bojsa” je i vođa nereda u Đenovi Ivan Bogdanov, koji je veoma blizak Vučkoviću. Sam Vučković, prema saznanjima "Blica”, nije putovao u Italiju, ali su njegovi ljudi bili kolovođe divljanja.

I Vučković i Bogdanov su sa Senjaka. Bogdanov je drvni tehničar po struci i povremeno je radio na poslovima obezbeđenja, a Vučković je ekonomski tehničar, a kao svoje zanimanje navodio da je sportski menadžer.

Ime Bogdanova nalazi se takođe najmanje na pet krivičnih prijava zbog krađa i dilovanja droge.

Prva prijava protiv njegovog "šefa” Vučkovića podneta je još 1995. godine - da je 31. decembra te godine prikrio da su njegovi drugovi obili prodavnicu u blizini njegovog stana.

Predvodnik u krađi bio je Vladimir Šavija (36), koji je označen kao jedan od vođa "Ultrasa”, čiju zabranu takođe traži tužilaštvo. Sledeća prijava protiv Vukčevića u koju je "Blic” imao uvid, jeste iz 1999, zbog sumnji da je 17. juna te godine na uglu Senjačke i Vase Pelagića udario drvenom palicom Ljubomira Lackovića i naneo mu teške telesne povrede.

U prijavi se navodi da je Vučković sve priznao u policiji. Protiv njega je podneta prijava i 2003. zbog sumnji da je 9. septembra počinio teško razbojništvo.

Vučkovića prijava iz 2004. tereti da je na košarkaškoj utakmici između Partizana i Zvezde učestvovao u tuči.

Vođu "Ultrasa” terete da je prošao kroz kordon Žandarmerije i da se tukao sa Slađanom Pavlovićem. Policija je tada Vučkoviću stavila na teret da je više puta šutirao žandara B. Č. u štit.

Mesto u skupštini Crvene zvezde, koja je izabrana na saboru 2009. godine, sa petogodišnjim mandatom, imaju i Vladimir Šavija i Dražen Dragaš, obojica imenovani kao vođe navijačkih grupa čiju zabranu traži srpsko tužilaštvo.

Komentar iz Zvezde na činjenicu da im huligani sede u organima kluba bio je da je "uticaj navijača na rad kluba srazmeran broju predstavnika u skupštini”.

"Skupština ima 81 člana, od kojih je 19 iz redova "delija”. Sve odluke se donose većinom, tako da sami donesite zaključak koliki uticaj ima 19 glasova“, rekao je Marko Nikolovski, portparol kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: