Bogdanov jurišao i na Ambasadu SAD

Ivan Bogdanov, koji je uhapšen u Đenovi kao jedan od predvodnika huligana, sumnjiči se i kao jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD, saznaje „Blic“.

Izvor: Blic

Četvrtak, 14.10.2010.

07:52

Default images

Bogdanov, prema podacima istražnih organa, jedan je od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde „Ultras bojs“ i pripadnik „Pokreta 1389“.

U krivičnim prijavama je zavedeno da je Bogdanov, koji je po obrazovanju drvni tehničar, nezaposlen ili da radi povremeno kao pripadnik obezbeđenja, ali se ne navodi u kojoj firmi, piše “Blic”.

List dodaje da je, prema navodima iz krivične prijave od 13. juna 2006, Bogdanov prvo udarao drvenom gredom maloletnog navijača Partizana u Ulici Zdravka Čelara u Beogradu, a zatim se sukobio sa policajcima koji su videli šta radi i koji su ga uhapsili.

Prijava protiv njega je podneta i kada je 2. jula 2006. sa još sedmoricom navijača u Ulici dr Milutina Ivkovića napao grupu navijača Maribora, koje su zatim jurili automobilima.

Označen je kao jedan od vođa ekstremne grupe Zvezdinih navijača „Ultras bojs“ čiju zabranu traži Republičko tužilaštvo. Pored njega, kao vođe te grupe označeni su Marko Vučković, Veljko Stajić, Marko Mitrović i Miroslav Janković.

Policija ga je hapsila i do sada protiv njega podnela pet krivičnih prijava, između ostalog - zbog napada na policajca, trgovine drogom, krađa. Protiv njega je podneto i nekoliko prekršajnih prijava, između ostalog i zbog držanja opasnih životinja bez dozvole.

Bogdanov je, prema podacima istražnih organa, učestvovao u mnogim rušilačkim pohodima u Beogradu - prilikom samoproglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije 2004, ili protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića 2008.

Iste godine igrači Crvene zvezde, posle presude Urošu Mišiću, optuženom za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo „Pravda za Uroša“ i pozdravili navijače.

Sumnja se da je Bogdanov bio među onima koji su to tražili od igrača.

„Ultras bojse“, čiji je Bogdanov pripadnik, predvodi Marko Vučković, zvani Mare, koji je učestvovao u probijanju policijskog kordona ispred Savezne skupštine i demoliranju RTS-a 5. oktobra 2000.

Trenutno, u Srbiji ima između dve i po i tri hiljade ekstremnih navijača, koji su uvek u pripravnosti, sa maskama na licima, bejzbol palicama, pirotehničkim sredstvima, noževima i pištoljima čekaju komandu vođe, zaključuje "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: