Na granici uhapšeno 19 huligana

MUP Srbije je od sinoć, kada su u Srbiju počeli da stižu autobusi sa srpskim navijačima iz Đenove, do sada priveo 19 huligana - 11 u Batrovcima, 8 u Horgošu.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2010.

22:42

Default images

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je do 6 ujutro ukupno 529 navijača evidentirano na graničnim prelazima, a kroz krivičnu evidenciju prolazi 169 osoba.

U Italiji su uhapšena sedmorica ekstremista, dodao je Dačić. Akciju sprovođenja navijača iz Đenove, nadzirao je Savet za nacionalnu bezbednost, koji je zasedao u sredu uveče.

Na sastanku, koji je sazvao predsednik Srbije Boris Tadić, razmatrana je situacija nastala posle nasilja u nedelju u Beogradu, prilikom održavanja Parade ponosa, kao i nereda u Đenovi, koje su izazvali navijači iz Srbije na fudbalskoj utakmici Italija- Srbija. Prvi autobusi sa navijačima stigli su na državnu granicu sa Hrvatskom u sredu. Oko 150 navijača prelazilo je državnu granicu između Srbije i Hrvatske na prelazu Batrovci više od pet sati

Dva dabl deker autobusa stigla su nešto pre 19 časova na međugranični prostor.

Navijači su pretresani od glave do pete. Svaka torba je otvarana, a autobus je pregledan više puta. Privedene osobe su odmah sa granice policijskim kombijima prebačeni u policijsku upravu u Sremsku Mitrovicu.

Od granice sa Slovenijom, kroz Hrvatsku do Srbije, autobusi nisu stajali nigde iz bezbednosnih razloga.

Imena uhapšenih na granici

Policijski pritvor u trajanju od 48 sati do sada određen za 11 osoba koje su zadržane na graničnom prelazu Batrovci, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama.

Zadržani su: Aleksandar J. (30), Vladislav J. (23), Zoran P. (23) i Marko Ć. (27) iz Beograda, Aleksandar Z. (28), Vukašin K. (28), Miroslav N. (28), Mladen K.(24) i Nikola R. (25) iz Novog Sada i Marko M. (28) i Marko D. (26) iz Niša.

Na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom su uhapšeni:

Vladimir V. (23), Marko K. (26), Stefan V. (25), Stefan S. (20), Branimir S. (26), Dragan O. (25) i Jevto J. (27) iz Beograda, kao i za Čačanin Marko M. (33).

Bogdanov se "izvinio" Italiji

Ivan Bogdanov, vođa ekstremnih srpskih navijača, koji je prekjuče uhapšen u Đenovi nakon izazivanja nereda na stadionu, izvinio se Italiji, rekavši da ne očekuje političke probleme između dve zemlje zbog tih događaja.

"Izvinjavam se Italiji i Italijanima. Nikada nam nije bio cilj da uništavamo vašu zemlju", preneo je novinarima reči vođe ekstremnih navijača njegov advokat Đanfranko Pagano, koji ga je posetio u zatvoru u Đenovi.

On je kazao i da mu je Bogdanov rekao da je nacionalista, ali da ne pripada takozvanim Arkanovim "Tigrovima".

Prema rečima advokata, Bogdanov mu je kazao da je do sukoba na stadionu došlo u znak protesta navijača protiv Fudbalskog saveza Srbije.

Kako navodi Ansa, Bogdanov će sutra biti izveden pred sudiju, gde bi, prema sporazumu o priznanju krivice, mogao da dobije kaznu od dve godine zatvora, i da odmah nakon toga bude proteran iz Italije.

U suprotnom, ako sudija odbije taj sporazum, Bogdanovu preti od jedne do četiri godine zatvora, a kazna bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojim je krivično delo izvršeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: