Navala na Al Džaziru Balkans

Na konkurse za rad u televiziji AL Džazira Balkans, čije će sedište biti u Sarajevu, prijavilo se više stotina kandidata.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 14.10.2010.

19:26

Default images

Ovo nije iznenađujuće, s obzirom da će minimalna novinarska plata u toj TV kući iznositi preko 1.000 evra, a ugovori će se potpisivati na pet godina.

Prema pisanju sarajevskog nedeljnika Slobodna Bosna, među novinarskim imenima koja će sasvim izvesno postati deo tima Al Džazira Balkans su Denis Latin i Ivica Puljić.

Spominje se i hrvatska novinarka Mirjana Hrga, a primamljivu ponudu je dobila i novinarka FTV Arijana Saračević Helać.

Pozicija generalnog direktora trebalo bi da pripadne Goranu Miliću, iako je za ovu poziciju bio ozbiljno zainteresovan i Zekerijah Smajić.

Al Džazira Balkans zaposliće oko 40 novinara iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Al DŽaziru je osnovao 1996. godine šeik Hamad bih Thamer al-Thani. Danas obuhvata kanale na arapskom i engleskom jeziku, ima dokumentarni i čak 16 sportskih kanala.

Sedište je u Dohi, gde će ići i novinari sa ovih prostora koji dobiju posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: