Trivanova: Dobri odnosi sa SAD-om

Portparolka DS-a Jelena Trivan kaže da poseta Hilari Klinton,kao i njene izjave, pokazuju da odnosi Srbije sa velikim silama, posebno SAD idu uzlaznom putanjom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.10.2010.

20:49

Default images

Trivanova kaže da to što je Srbiju najpre posetio potpredsednik SAD Džozef Bajden, a onda i državna sekretarka, govori koliko Srbija ima veliku važnost.

"Ohrabrujući je i stav državne sekretarke koji će nesumnjivo uticati i na kreiranje slike o Srbiji u svetu da je to zemlja koja treba da posluži kao primer drugim u Evropi", rekla je Trivanova.

Portparolka DS je dodala da državni funkcioneri Srbije to ponavljaju kada zahtevaju status kandidata za EU.

"Mi to zahtevamo ne iz milosrđa i bilo kakve političke korektnosti, već zbog svega što ova država čini i zbog čega je nazivaju liderom u regionu. Drago mi je da je to potvrdila i državna sekretarka SAD", rekla je Trivan.

Kada su u pitanju stavovi Klintonove o Kosovu i Metohiji, Trivan je ocenila da su ta "neslaganja" očekivana, dodajući da, međutim, sada Srbiju i SAD prvi put povezuje posvećenost dijalogu.

Trivan očekuje da će Klintonova tokom posete Prištini ohrabriti kosovske Albance da što pre uđu u dijalog i potvrditi da je to jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: