Dobra saradnja u oblasti odbrane

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton i ministar odbrane Dragan Šutanovac saopštili su da su zadovoljni nivoom saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Izvor: B92

Utorak, 12.10.2010.

20:34

Default images

Klintonova i Šutanovac smarraju da treba nastaviti saradnju u oblasti vojnog obrazovanja i na Programu državnog partnerstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U saopštenju se ocenjuje da je saradnja SAD i Srbije u resoru odbrane najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Šutanovac je u razgovoru sa američkom državnom sekretarkom naveo da su prioriteti njegovog ministarstva završetak procesa profesionalizacije do kraja godine, modernizacija Vojske i intenzivnije učešće u multinacionalnim operacijama.

On je Klintonovu upoznao sa dostignutim stepenom reforme sistema odbrane i istakao da Ministarstvo i Vojska Srbije učestvuju u svim regionalnim bezbednosnim inicijativama, dajući pun doprinos izgradnji mira i stabilnosti na prostoru zapadnog Balkana.

Hilari Klinton je podsetila na dobru saradnju Vojske Srbije s Nacionalnom gardom Ohaja i navela da SAD pružaju podršku nastavku reforme u sistemu odbrane u cilju postizanja najviših standarda.

U razgovoru o evropskim integracijama američka državna sekretarka navela je da Srbija ima punu podršku SAD na putu ka Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: