Tadić: Izvršićemo haške obaveze

Predsednik Srbije Boris Tadić kazao je nakon susreta sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton da će Srbija do kraja izvršiti obaveze prema Hagu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 12.10.2010.

18:22

Default images

Tadić je rekao i da će Srbija uvek insistirati na procesima i protiv onih koji su počinili zločine nad Srbima.

Tadić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Klintonovom, naveo da će Srbija izvršiti obaveze “ne zbog Haškog tribunala i međunarodne zajednice, već zbog sebe same”.

“Čak i kad bi Haški tribunal sutra prestao da postoji, Srbija bi nastavila potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, sa namerom da se svi optuženi nađu pred licem pravde”, naveo je predsednik Srbije Boris Tadić.

Kad je reč o zločinima nad Srbima, predsednik Srbije je rekao da je procesuiranje onih koji su počinili te zločine preduslov za pomirenje u regionu.

Tadić je novinarima u Palati Srbija, nakon susreta sa Klintonovom, rekao da Srbija čini sve da hapšenjem preostala dva haška begunca - Ratka Mladića i Gorana Hadžića zatvori “mračnu stranu istorije” devedesetih godina.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da SAD cene napore Srbije u saradnji sa Haškim tribunalom.

Srbija ulaže velike napore da uhapsi preostale haške begunce i taj napor mora da se ceni, rekla je Klintonova u obraćanju novinarima, zahvaljujući Srbiji na saradnji sa Haškim sudom.

Poštujem što je za Srbiju saradnja sa Tribunalom prioritet. Srbija čini napore da se begunci uhapse, što i drugi treba da priznaju, izjavila je Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: