Divljanje u Đenovi, bez uhapšenih

Pred utakmicu s Italijom u Đenovi, huligani iz Srbije napali golmana Stojkovića, potom divljali na stadionu, zbog čega je meč prekinut. Za sad nema uhapšenih.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 12.10.2010.

20:33

Default images

Vladimir Stojković primljen je u bolnicu u Đenovi na pregled zbog povreda zadobijenih u napadu huligana.

Italijanski dnevnik "Korijere dela sport" naveo je da Stojković nije ozbiljno povređen, već da je više preventivno bio na pregledima. Generalni konzul Srbije u Italiji Ivana Pejović kazala je za B92 da, za sada, niko od navijača Srbije nije uhapšen.

Ivana Pejović je rekla da italijanska policija smešta navijače u autobuse, kao i da ne zna da li će iko od njih u Italiji biti procesuiran.

"Polako ih stavljaju u autobuse, daće im pratnju i izaći će iz zemlje. Niko nije uhapšen, za sada je sve pod kontrolom. Meni je bitno da svaki naš građanin živ i zdrav napusti ovaj stadion i da na dalje, ne bude nikakvih incidenata", navela je ona.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija-Italija u Đenovi prvo je kasnila zbog divljanja navijača Srbije, koji su izazvali incidente na tribinama, a kada je i počela, nakon samo 7 minuta igre, prekinuta je.

Umesto utakmice i fudbalera, gledaoci su mogli da vide navijače Srbije na ogradi, huligane sa testerama i šipkama u rukama na tribinama, transparent "Kosovo je Srbija" i veliki broj italijanskih policajaca u opremi za rasturanje demonstracija.
(Beta)
Prethodno, oko 30 navijača uspelo je da dođe do autobusa sa igračima, njih 5-6 ušlo je unutra i ubacilo baklju, te krenuli da linčuju golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, ali su ostali reprezentativci zaustavili napad. Huligani su organizovano krenuli iz Beograda, a stigli su do autobusa s reprezentativcima neposredno pred polazak fudbalera na stadion, saznaje B92.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je izjavio da se naručilac ovih nereda nalazi u Beogradu i da je stvar državnih organa da to ispitaju. Podsetimo, Karadžić je pre dva dana izjavio da ima informacije da postoje organizovane grupe za koje se pretpostvalja da će izazvati incidente.

U MUP-u Srbije kažu da su spremni da pruže svu potrebnu pomoć italijanskoj policiji, ako to bude zatraženo, a stigla je i reakcija iz Ministarstva omladine i sporta, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

A vest o divljanju u Đenovi i prekidu fudbalske utakmice ponovo je dovela Srbiju u fokus svetskih medija.

O ovoj temi možete čitati i na sportskim stranama našeg sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: