Štrajk sudske adiminstracije

Zaposleni u sudskoj administraciji u celoj Srbiji počinju generalni štrajk, ali uz poštovanje minimuna procesa rada.

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2010.

23:17

Default images

Ovom štrajku prethodili su višednevni razgovori sa predstavnicima Ministarstva pravde, ali kako kaže sekretarka Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević, konkretnih rezultata nije bilo.

“Što se tiče pregovora, ne mogu da kažem da su bili neuspešni iz prostog razloga što je Sindikat svoj zahtev definisao, napisao, potpisao, overio pečatom i prosledio ga Ministarstvu pravde”, kaže sekretarka.

“Međutim, u prethodna 3 dana na sastancima sa Ministarstvom pravde oni su lutali, to je jedna stvar i druga stvar, mi od njih nismo dobili ništa napismeno, odnosno oni žele da tako kažem, bar se nama, čini neke tajne pregovore, mi nemamo šta da krijemo, nismo sekta i mi želimo da ono što nude napišu, potpišu i overe pečatom kako bismo mogli da razmatramo stvarno kao njihovu ponudu”, rekla je Miloševićeva.

Štrajkači zahtevaju ujednačavanje osnovica za obračun zarada pravosudne administracije i nosilaca pravosudnih funkcija u iznosu od 28.000 dinara.

Zaposleni u pravosudnim organima su, kao razloge za štrajk, naveli da su plate zamrznute još 2006, pa tako stručni saradnici i diplomirani pravnici s položenim pravosudnim ispitom i dužim stažom imaju zaradu oko 32.000 dinara.

Takođe, povećan je obim posla i smanjen broj zaposlenih, koji zbog niskih primanja napuštaju pravosuđe, naveli su sindikalci.

U Beogradu je u nedelju održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima su meti huligana mahom bili pripadnici policije. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: