ZG i SA mediji: Beograd ratna zona

Zagrebački i sarajevski mediji dešavanja u Beogradu tretirali kao vest dana, navodeći da se u nedelju u Beogradu odvijao ulični rat.

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2010.

23:05

Default images

Zagrebački Jutarnji list je preneo da nakon višesatnih sukoba središte Beograda s razbijenim staklima, slomljenim saobraćajnim znacima i prevrnutim kontejnerima nalikuje na ratnu zonu.

List napominje da su nasilni neredi izgledali kao kopija onih iz februara 2008. kad je Kosovo proglasilo nezavisnost, s tim da sada nisu prve na udaru bile ambasade Hrvatske i SAD.

Večernji list, takođe iz hrvatske prestonice, je pod naslovom “Beograd u plamenu” navodi da su u obezbeđivanju Parade ponosa angažovane najjače policijske snage do sada, uključujući i policajce na konjima, pripadnike antiterorističke jedinice, laka oklopna vozila te helikopteri.

Riječki Novi list ističe reakciju predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je izjavio da je napad na policiju napad na državu.

"Tadić je rekao da će Srbija osigurati ostvarivanje ljudskih prava za sve građane bez obzira na njihovu različitost i nikakvi pokušaji da im se ta sloboda uskrati nasiljem neće proći", prenosi Novi list.

Sarajevsko Oslobođenje izveštava iz Beograd pod naslovom “Demoliranje Beograda, Parada ponosa se pretvorila u paradu sramote”, dok Dnevni avaz navodi da se sukobi bili takovog intenziteta da su na svakih deset minuta kola hitne pomoći odvozila i policajce i antigej demonstrante.

U Beogradu je u nedelju održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima je su meti huligana mahom bili pripadnici policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: