Osude napada na novinare, policajce

Udruženje novinara Srbije osudilo je napad huligana na zgradu RTS-a u Beogradu. Nezavisni sindikat policije osudio napade na pripadnike MUP-a.

Izvor: FoNet, Beta

Nedelja, 10.10.2010.

16:17

Default images

UNS navodi da protesti zbog bilo kakve manifestacije, što je u ovom slučaju bila Parada ponosa, nikom ne daju pravo na nasilje, pretnje novinarima i uništavanje imovine medija.

UNS osuđuje i pokušaj uništavanja pokretnog mamografa na Trgu Republike, kupljenog zahvaljujući humanitarnoj akciji RTV B92 i služi isključivo za preglede žena i rano otkrivanje karcinoma dojke.

Udruženje je navelo da se nada da je policija uspela da identifikuje vinovnike ovih napada i da će oni biti kažnjeni i obavezni da nadoknade štetu koju su načinili. Generalni direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je danas da je na ulicama Beograda na delu "vojna operacija privremenog zavođenja vanrednog stanja", brilijantno izvedena od nepoznatog uma.

"Odlično organizovana, strateški planirana" akcija, ocenio je Tijanić i upozorio da "sve što se valja ulicama, završi u opštem nasilju" i "samoubilačkim napadima huligana na policiju".

"Jedno je pitanje seksualnog ukusa, ali kakve veze ovo ima sa seksualnih ukusom", zapitao je Tijanić.

On je ukazao da "RTS strada kao tradicionalna meta svakog ko izađe na ulicu".

Dereta: Država reagovala kako treba

Izvršni direktor građanskih inicijativa Miljenko Dereta istakao je da je država reagovala kako treba na nasilje na ulicama Beograda.

On je gostujući u Vestima B92 ocenio da je vandalizam ovoga puta bio ograničen i manji nego što se očekivalo, ali da nemili događaji na beogradskim ulicama pokazuju da je Srbija "društvo u krizi".

“Očigledno je država reagovala kako treba ovaj put. Šaljemo više poruka u svet, tri bih naveo. Prvo, da je Parada ponosa uspela u formalnom smislu, drugi je da je država uspela da se odupre svima i treće da imamo vrlo jak, jak otpor sadašnjim vlastima, demokratizaciji i evropeizaciji Srbije”, ocenio je Dereta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: