Andrija Drašković ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu Andrije Draškovića na pritvor, te će on ostati u Okružnom zatvoru do pravosnažnosti presude, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 09.10.2010.

13:49

Default images

Drašković je 22. septembra osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Zorana Plećića u beogradskom restoranu "Rojal Knez" pre 10 godina.

Za isto delo, Draškovićev kum Aleksandar Golubović osuđen je na 9 godina zatvora, ali odluku Apelacionog suda o žalbama on dočekuje na slobodi.

Draškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, pa je odmah nakon izricanja presude s lisicama na rukama sproveden u Okružni zatvor.

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu, Drašković bi u najboljem slučaju u zatvoru mogao da provede dve i po godine, jer je nešto manje od četiri godine već odrobijao.

Po takvom scenariju, on će se naći na slobodi već početkom 2013. godine, ukoliko se u zatvoru bude dobro vladao. U suprotnom, očekuje ga šestogodišnji zatvor.

Kako je B92 ranije objavio, postoji mogućnost da Drašković kaznu služi u Posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu.

Inače, prema novim propisima, Drašković ne može dobiti novo suđenje za isto delo, jer viša sudska instanca ne može dva puta vratiti nižem sudu određeni predmet na rad. Ukoliko u slučaju Andrije Draškovića i Aleksandra Golubovića Apelacioni sud ne bude zadovoljan presudom, moraće sam da odredi kaznu. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: