Đelić: Srbija će se boriti do kraja

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da će se zvanični Beograd boriti do poslednjeg momenta da kandidatura dobije "zeleno svetlo".

Izvor: B92

Subota, 09.10.2010.

21:45

Default images

Dve nedelje uoči Saveta ministara EU, na kojem će se odlučivati o sudbini kandidature Srbije za članstvo i dalje 26 od 27 zemalja podržavaju proširenje.

"26 od 27 zemalja EU želi da 25. oktobra u Luksemburgu bude prosleđena kandidatura Srbije komisiji na razmatranje. Naša delegacija će biti prisutna i mi ćemo se boriti do poslednjeg momenta“, kaže Đelić.

Đelić dodaje da Holanđani i dalje ostaju pri svom stavu.

"Mislim da su sa Holanđanima stvari jasne. Oni imaju jedan uslov, ukoliko on bude ispunjen, oni su nam rekli da će oni biti prva zemlja koja će podržati proširenje EU“, dodaje Đelić.

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su od savezne vlade nemačke kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i da na narednom sastanku Evropskog saveta glasa za to da se kandidatura Srbije za članstvo prosledi na razmatranje Evropskoj komisiji.

Istovremeno je Bundestag zatražio od vlade i da obezbedi da, pre otpočinjanja pregovora sa Srbijom o članstvu, dođe do vidnih pomaka u pregovorima sa Kosovom. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: