Vukčević: Begunci su prioritet

Tužilac Vladimir Vukčević kaže da je hapšenje preostalih haških optuženika prioritet, ali da je hapšenje izuzetno teško s obzirom na mreže podrške koje imaju.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

18:24

Default images

"Posao hvatanja Ratka Mladića i Gorana Hadžića je veoma težak, s obzirom na izuzetne mreže podrške koje su imali i imaju“, rekao je on.

Vukčević je, povodom izjave haškog tužioca Serža Bramerca da je Mladić na domašaju vlasti u Srbiji, podsetio da Bramerc 8. novembra dolazi u Beograd, i to će biti prilika da se u neposrednom kontaktu s njim reše sve dileme.

Bramerc je, govoreći danas u holandskom parlamentu, kazao da pritisak na Srbiju i uslovljavanje ostaju ključni instrumenti za hapšenje preostalih begunaca, pre svega Mladića.

"Nije na meni nego na političarima da izaberu sredstvo pritiska. Do sada je to bilo uslovljavanje Srbije i to je delovalo, ali nije na meni da savetujem", rekao je glavni haški tužilac. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: