Mediji na Kosovu o ustoličenju

Prištinski mediji, u tekstovima o ustoličenju patrijarha srpskog Irineja, ocenjuju da se SPC nije odrekla nacionalističkog stava prema Kosovu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.10.2010.

09:08

Default images

Dnevnik "Zeri" piše da je u patrijaršiji održana politička liturgija.

Dnavnik "Koha ditore" ocenjuje da pozivi za veru u Boga i čovečanstvo, za toleranciju i razumevanje nisu pomogli patrijarhu SPC da izbegne srpske nacionalističke poruke o Kosovu.

"Novi patrijarh SPC Irinej umesto molitve Bogu za Kosovo uputio je molbu velikim silama. Tokom inauguracije on je preneo nacionalističke poruke. Predsednik Srbije se vratio bez ijedne izrečene reći", piše dnevnik "Ekspreš".

Srpski patrijarh zaboravlja veru i bavi se politikom, naslov je teksta o inauguraciji patrijarha Irineja u devniku "Kosova sot".

Ustoličenje srpskog patrijarha Irineja, iako je bila crkvena ceremonija, obeležena je uglavnom političkim porukama, ocenjuje dnevnik "Infopres".

Slične ocene imaju i drugi pisani mediji u Prištini.

Podsetimo, srpski patrijarh Irinej ustoličen je u nedelju u Pećkoj patrijaršiji, pred više hiljada vernika.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: