Malović: Uskoro o sudijama

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da će uskoro početi javna rasprava pred Ustavnim sudom o neizabranim sudijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

21:09

Default images

Ona je u Vestima TV B92 rekla da će Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca izneti argumente pred Ustavnim sudom zbog čega neka osoba nije izabrana u sudski sistem.

"Neizabrani sudija ili tužilac će moći da iznesu svoje protivargumente", rekla je Malovićeva i dodala da će javna rasprava biti dostupna svima.

Ona je izrazila nadu da će na taj način javnost videti da li su Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca postupali po određenim argumentima ili ne.

Oni koji su izabrani u sudski sistem nisu dobili amnestiju za prethodni rad, a svačiji rad je podložan preispitivanju, rekla je Malovićeva, podsetivši da je nedavno usvojen Pravilnik o disciplinskoj odgovrnosti na nivou Visokog saveta sudstva.

Ministarka pravde je ukazala da reforma pravosuđa ne podrazumeva samo opšti izbor, već izmenu u procesu rada krivičnih i parničnih procedura, kao i izmenu organizacije rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: