"Neka obećanja čekaju ispunjenje"

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da deo ciljeva zacrtanih pre deset godina „tek čeka na svoje ostvarenje".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.10.2010.

20:18

Default images

On je dodao da je vlast u prethodnoj deceniji bila suočena s brojnim izazovima i ozbiljnim zadacima.

Egereši je u saopštenju istakao da je u protekloj deceniji „u prvom planu bila država, stvaranje demokratskih institucija, donošenje novih zakona, obračun sa korupcijom, dostizanje i negovanje evropskih vrednosti i približavanje EU".

Ispunjavanje tih zadataka „svakako treba nastaviti", rekao je on i dodao da je sad krajnje vreme da u prvom planu budu građani Srbije, njihov kvalitet života i poboljšanje životnog standarda.

„Ono što je postignuto u toj oblasti predstavlja izvestan pomak ali time nikako ne smemo da budemo zadovoljni", ocenio je Egereši i naglasio da je proces evropskih integracija Srbije mogao i morao da teče brže i sigurnije, te da budućnost države vidi u istinskoj regionalizaciji i decentralizaciji.

On je napomenuo da jačanje regiona i lokalnih samouprava i njihove veće ingerencije s jedne strane predstavljaju princip po kome EU funkcioniše dugi niz godina i koji bi baš našu državu približio porodici evropskih naroda a a s druge strane uticao bi na kvalitet života građana koji su direktno upućeni na rukovodstvo u sredinama u kojima žive i najbolje znaju svoje potrebe. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: