Bajatović: Razmotriti sve dostupno

V.d. predsednika Odbora za bezbednost Dušan Bajatović smatra da Srbija, iako će jednom biti u EU, treba da razmatra sve dostupno u okviru bezbednosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

12:01

Default images

"Niko ne treba i ne može od Srbije da traži da radi protivno svojim interesima", rekao je Bajatović na konferenciji o parlamentarnoj saradnji Srbije i ODKB.

Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti čine 7 zemalja, predvođeni Rusijom. Bajatović smatra da nema prepreke da Srbija bude posmatrač u toj organizaciji.

Potpredsednik Donjeg doma ruskog parlamenta Dume Aleksandar Babakov je, pozivajući Skupštinu Srbije da pošalje delegaciju da kao gost učestvuje na sednici Parlamentarne skupštine ODKB u Sankt Peterburgu, izjavio da bi ta saradnja ojačala odnose između dve države.

Babakov je rekao da se budućnost Evrope ne može zamisliti bez saradnje sa Rusijom, imajući u vidu njen uticaj u svetu, i da je zbog raznih bezbednosnih izazova potrebno napraviti promene u strukturi Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, jer je pokazala slabosti.

"Raspad Sovjetskog Saveza kao politički faktor koji je izazvao dešavanja u drugim državama, kao i ekonomska i finansijska kriza, pokazuju da će svet postati drugačiji. Kakav, niko ne zna da odgovori, ali sigurno neće biti unipolarni", ocenio je Babakov.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: