Dačić sa policijskim sindikatima

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa predstavnicima Policijskog sindikata Srbije i Nezavisnog sindikata policije.

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.2010.

20:20

Default images

Izjavio je da se zalaže za poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika i veće uvažavanje statusa profesije policajaca u društvu.

Počeli su razgovori na tu temu sa predstavncima sindikata, kako bi se kolektivnim pregovaranjem došlo do rešenja koja uvažavaju specifičnost profesije policijskih službenika.

Razgovori se odnose i na izjednačavanja njihovih prava sa drugim zaposlenima u državnim organima, kao što su naknade za prekovremeni i noćni rad, rad za vreme državnih praznika, dnevnice i drugo, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Pošto postoje različita mišljenja među nadležnim ministarstvima, da li ta pitanja treba rešiti Posebnim kolektivnim ugovorom za policijske službenike ili dopunom postojećeg Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, dogovoreno je da se nastave razgovori, kako bi se došlo do najboljeg rešenja, kaže se u saopštenju.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je da se Dačić složio sa zahtevima tog sindikata o pravljenju posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da će se založiti da što hitnije bude usvojen.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov izjavio je da je Dačić predstavnicima sindikata predao stavove resornih ministarstava i Zakonodavnog odbora na osnovu kojih je vlada "donela diskriminirajuću odluku".

Prema rečima Barbulova, NSP ostaje pri svom predlogu za potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za sve zaposlene u MUP, ali će razmotriti ponuđeno.

Odugovlačenjem, prekidanjem pregovora i insistiranjem na jednoj opciji postavlja se pitanje ko opstruira pregovore i manipuliše zaposlenima u MUP.

Insistiranjem da se isključivo potpiše poseban kolektivni ugovor dodatno se dolazi do kašnjenja u pregovorima i ozbiljno se postavlja pitanje novih rokova, kada će vlada i da li će uopšte promeniti svoju odluku i kada bi ponovo počeli obnovljeni pregovori, izjavio je Barbulov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: