NATO-Pakistan: napeto na granici

Pakistanski zvaničnici su na jednom graničnom prelazu prema Avganistanu zaustavili sve kamione NATO snaga za snabdevanje međunarodnih snaga u toj zemlji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

13:17

Default images

Kamioni su zaustavljeni pošto je zvanični Pakistan saopštio da su helikopteri NATO snaga napali jedan vojni kontroli punkt u tzv. plemenskom pograničnom pojasu prema Avganistanu.

Tom prilikom su navodno ubijena tri pakistanska vojnika.

Zvaničnici obaveštajne službe Pakistana su rekli da su NATO helikopteri ušli u pakistanski vazdušni prostor i otvarali vatru na kontrolni punkt paravojnih snaga.

NATO je to demantovao, ali je saopštio da vodi istragu o incidentu.

Incident blizu granice

Taj vojni savez je istovremeno potvrdio da se incident dogodio blizu granice, ali na avganistanskoj teritoriji - gde su NATO snage otvarale vatru na pobunjenike.

U jednom izveštaju UN-a objavljenom u četvrtak naveden je podatak da je proizvodnja opijuma u Avganistanu opala za skoro polovinu, i da je na najnižem nivou od 2003. godine.

UN kažu da je to posledica biljne bolesti koja je pogodila polja maka u Avganistanu, gde se ta kultura najviše uzgaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: