Vučić: Nismo slali stenograme

Potpredsednik SNS Aleksandar Vučić demantovao je da je stranim ambasadorima ta stranka prosledila stenograme sa razgovora o saradnji sa DSS-om.

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2010.

22:36

Default images

On je negirao da je šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer rekao naprednjacima da ne smeju da sarađuju s liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom.

"To su gluposti, SNS vodi svoju politiku u interesu građana Srbije i ne šalje nikome stenograme, već ih uputi na naš sajt na kojem imaju stenogram sa naše konferencije za novinare, ako im nešto nije jasno", kaže Vučić.

Iako je pre samo sedam dana izgledalo kao da je opozicija nadomak dogovora o saradnji, sada to ujedinjenje izgleda malo verovatno. To je potvrdilo i gostovanje predstavnika Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije u emisiji "Utisak nedelje" na B92.

Od SNS-a se ponovo čulo da Srbija nema alternativu, dok Koštuničini stavovi ostaju nepromenjeni – Evropa ima alternativu.

Vučić je istakao da je SNS "sasvim jasno za Evropsku uniju" i "evropski put Srbije", ali uz saradnju i sa svim ostalim svetskim relevantnim činiocima, poput Rusije i Kine.

Potpredsednik DSS Nenad Popović, s druge strane, još jednom je ponovio da je stav te stranke potpuno jasan.

"Za nas Evropa ima alternativu. Mi imamo svoju vrlo jasnu politiku, i mi smo vrlo strpljivi i ja bih voleo da u budućnosti i SNS prihvati naše argumente i u budućnosti zajedno sa nama vodi jaku zajedničku, nacionalnu, beskopromisnu državnu politiku“, kaže Popović.

Ni formiranje eventualne koalicije između naprednjaka i demokrata, što se nezvanično pominjalo u medijima ovih dana, nije moguće. Tako tvrdi šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Nada Kolundžija.

"Predizborni bilo kakvi dogovori apsolutno su nemogući. Što se DS tiče, postoji jasna politika koju vodi, oni koji imaju istu politiku za nas nisu neki sa kim ne možemo da razgovaramo. Ono što tvrdim je da naprednjaci nisu dosegli nivo u kome bismo mogli da pomislimo da su stranka koja prihvata iste principe“, kaže Kolundžija.

Kolundžija je navela da naprednjaci nisu dokazali svoju privrženost evropskim standardima i vrednostima.

"SNS je bio hardkor antievropejstva i ksenofobije, pre dve godine deo te ekipe je rešio da promeni tu politiku. Oni nisu politička opcija koja dokazano veruje u evropske standarde i vrednosti", kazala je Kolundžija, dodajući da naprednjaci u parlamentu nisu glasali za evropske zakone i konvencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: