Protest zbog Dodikovih uvreda

Novinarska udruženja protestuju zbog uvreda koje je premijer RS Milorad Dodik u petak uputio novinaru banjalučke Alternativne televizije Vladimiru Kovačeviću.

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2010.

12:31

Default images

U saopštenju organizacija navedeno je kako je ovo samo jedan u nizu Dodikovih napada na novinare.

O ovom činu biće obaveštena i Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Grubi verbalni napad premijera Republike Srpske Milorada Dodika na novinara banjalučke Alternativne televizije Vladimira Kovačevića je neprimeren i nedopustiv čin, pogotovo zbog činjenice da se dogodio tokom susreta s novinarima u zgradi entitetske Vlade, navedeno je u saopštenju Udruženja "BH novinari" i Linije za pomoć novinarima.

Dodik je grubo izvređao novinara nakon sasvim korektno postavljenog pitanja kako napreduje izgradnja autoputa Banjaluka-Gradiška.

"Imaš telefone, zovi pa pitaj! Sedi u autobus, idi pa vidi. Svakako lažeš i petljaš, pa možeš petljati i oko toga", rekao je Dodik tom prilikom.

Autoput Banjaluka-Gradiška jedna je od investicija koje se dovode u vezu sa krupnim kriminalnim radnjama u koje su, kako tvrde BH-mediji, umiješani ljudi bliski premijeru Dodiku.

Ovaj autoput, koji je svojevremeno najavljivan kao veliki projekat Dodikove vlade, pretvorio se u najskuplji auto-put u Evropi, čiji kilometar košta čak 24 miliona maraka, odnosno oko 12 miliona evra, iako je prosečna cena upola manja.

Opozicija optužuje aktuelnu vlast da je nizom protivzakonitih radnji omogućila veliku pljačku budžetskog novca.

Ovo nije prvi put da Dodik vređa novinare medijske kuće ATV i da odbija odgovoriti na pitanja njenih novinara, navedeno je u saopštenju. Dodik bi se zbog napada na novinara mogao suočiti i sa Centralnom izbornom komisijom, koja je takođe obaveštena o incidentu.

Iako ovaj događaj nije direktno povezan s predizbornom kampanjom, ima veze s ponašanjem kandidata SNSD-a za predsednika Republike Srpske na oktobarskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: