Vučić: Nikolić je jasan o EU

Put Srbije je evropski put i mi Srbiju vidimo u EU, a izjave lidera naprednjaka Tomislava Nikolića o EU su jasne i precizne, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 24.09.2010.

16:57

Default images

On je kazao da je sa "onima koji ne vide Srbiju u EU teško praviti koaliciju".

Sa Demokratskom strankom Srbije nema koalicije, ali ćemo nastaviti razgovore, rekao je Vučić, kao i da je "SNS spremna da sa svim opozicionim strankama razgovara o sličnostima i razlikama".

Vučić je negirao da u izjavama lidera naprednjaka ima kontradiktornosti i da je SNS promenila stav prema evropskim integracijama.

Izjave Tomislava Nikolića o stavu naprednjaka prema Evropskoj uniji i dalje izazivaju različite interpretacije u javnosti. Nikolić je početkom nedelje, posle sastanka sa Koštunicom, rekao da će se složno boriti protiv politike da Evropa nema alternativu, da bi samo tri dana kasnije rekao da nikada nije izjavio da Evropa ima alternativu.

Od kako se u ponedeljak sreo sa Vojislavom Koštunicom, Tomislav Nikolić je tokom čitave nedelje u javnosti objašnjavao koje je stavove o Evropi izneo na sastanku sa liderom DSS-a. Čak je pojedinim ambasadorima poslao stenograme razgovora sa novinarima i nekoliko svojih intervjua. Međutim, Aleksandru Vučiću je potpuno jasno šta o Evropi misli njegov predsednik.

Posle sastanka Nikolić-Koštunica, francuski ambasador Žan Fransoa Teral je rekao da, ukoliko ima nejasnoća ili dvosmislenosti, SNS treba jasno da se deklariše.

Istog dana u Vestima B92, Nikolić je rekao da se sa DSS-om o Evropskoje uniji nije usaglasio, a tri dana kasnije, posle razgovora sa Vensanom Dežerom, rekao je da nikada nije izjavio da Evropa ima alternativu.

"Razgovori Tomislava Nikolića sa evropskim zvaničnicima nisu ni udvorički, ni preteći, već civilizovani", rekao je Vučić.

Portparol DSS-a Petar Petković kaže da je jasno da je prethodnih dana Nikolić o važnim pitanjima iznosio suprotne stavove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: