Dačić: Možemo i sa SNS i DS

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nije isključio mogućnost koalicije sa DS i SNS nakon sledećih izbora.

Izvor: Blic

Četvrtak, 23.09.2010.

00:08

Default images

„O tome do sada nije bilo reči - ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija“, kazao je Dačić za "Blic".

Dačić, koji je aktuelni ministar policije, objasnio je da svi dogovori zavise od rezultata izbora. „Prerano je sada spekulisati o tome ko bi činio neku buduću vladu“, ocenio je lider Socijalističke partije Srbije.

Dačić je, takođe, kazao kako "nije bilo razgovora na tu temu. Koliko je meni poznato, opredeljenje Demokratske stranke je postojeća koalicija. Ali, ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija, ali zavisi i od DS i Srpske napredne stranke ", kazao je on.

"Blic" je u sredu objavio saznanja iz vrha DS i SNS kako rukovodstva obeju stranaka ne bi imala ništa protiv da naprave veliku koaliciju u koju bi ušli i socijalisti.

Ni DS ni SNS nisu se potrudili da demantuju pisanje "Blica", naveo je ovaj list u svom izdanju za četvrtak.

Deo PSS neće sa naprednjacima

Predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta snaga Srbije Dragan Milošević izjavio je danas da je deo rukovodstva PSS odlučio da podnese ostavke na funkcije koje su obavljali i napusti stranku, zbog promene kursa njene politike.

Milošević je, na konferenciji za novinare, rekao da su odlučili da se distanciraju od politike vrha PSS, koji je najavio saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Novom Srbijom, Pokretom socijalista i, u "bližoj pespektivi", sa Demokratskom strankom Srbije.

"Ne podržavamo promenu kursa politike PSS BK i smatramo da je to neracionalan i pogrešan korak koji nije u interesu ni PSS, niti u interesu samog predsednika stranke", ocenio je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: