"Savez SNS-DSS nerealan zbog EU"

Čvršći savez SNS i DSS u ovom trenutku nije realan, zbog razlika po pitanju odnosa prema EU, kaže funkcioner SNS Aleksandar Vučić.

Izvor: Danas

Sreda, 22.09.2010.

03:19

Default images

“To što nećemo praviti koaliciju ako budućnost Srbije vidimo na različite načine, ne znači da nećemo naći minimum zajedničkog imenitelja da se suprotstavimo lošoj vlasti”, rekao je on.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke za “Danas” navodi i da su naprednjaci zadovoljni što su dve stranke otpočele dijalog.

“Slažemo se u tome da vlast, odnosno DS, loše obavlja posao vođenja države, da su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori i promene, ali i da je ekonomska situacija u zemlji katastrofalna i da to treba menjati”, kazao je Vučić.
On tvrdi da je pogrešno shvaćen stav da je postignuta saglasnost s Koštunicom da "Evropa ima alternativu" bez obzira što SNS Srbiju vidi u EU.

“Rekli smo da je za nas dozvoljeno da kažemo da samo Srbija nema alternativu. To znači da ako nam sutra neko kaže ‘nećete biti članica EU’, ne moramo zbog toga da skočimo kroz prozor. To je smisao izjave da EU ima alternativu. SNS je za ulazak Srbije u Uniju, i mi ništa nismo promenili u svom odnosu prema Evropi. No, naravno da se ne slažemo po svim pitanjima ni sa Evropom, naročito razlike postoje kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Ali, za sada niko nije postavio uslov da priznamo nezavisnost Kosova. Ukoliko bi to pitanje ipak bilo postavljeno, pitali bismo građane na referendumu šta misle o tome”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: