Nikolić: Nema odstupanja od EU

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je da je dogovor o preizbornoj koaliciji sa DSS isključen ako ova stranka traži odstupanje od EU, piše Blic.

Izvor: B92

Subota, 18.09.2010.

01:03

Default images

Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručuje da će, ako dogovora ne bude, njegova stranka krenuti "svojim putem".

"Ako Koštunica misli da bismo mogli da pobedimo na izborima ako kažemo da nas više ne interesuje EU, onda mi ne možemo da budemo u predizbornoj koaliciji, ali ne moramo da budemo neprijatelji. Možemo da se dogovorimo da se u dve kolone borimo protiv vlasti",kaže Nikolić.

S druge strane, Koštunica je za sutrašnje izdanje "Večernjih novosti" rekao da će, ako se sa SNS ne postigne dogovor o osnovnim principima državne politike, DSS morati da ide dalje, svojim, "trećim putem".

Razgovor Nikolića i Koštunice o eventualnoj predizbornoj koaliciji zakazan je za ponedeljak.

"Očekujem da otvoreno raspravimo i obavestimo javnost da li postoji saglasnost oko osnovnog principa državne politike: A to je da Srbija mora da napusti pogubnu politiku sadašnje vlasti da EU nema alternativu i da u ravnopravnoj saradnji sa drugim državama vodi računa o svojim interesima", rekao je Koštunica.

Nikolić je kazao da "misli da sa DSS može da formira Vladu".

"Ako se ne budemo složili, možemo zajedno da dovedemo do izbora", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: