Mrkonjić: Godišnje 22 km autoputa

Poslednjih šest godina, Srbija koridor 10 gradi brzinom od 22 kilometra godišnje, piše "Blic" pozivajući se na podatke dobijene od nadležnih institucija.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 16.09.2010.

22:08

Default images

Navodi se da je susedna Hrvatska za manje od 10 godina izgradila 1.100 kilometara modernog autoputa, odnosno više od sto kilometara godišnje.

Uprkos navedenim činjenicama, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže, piše "Blic", da se sa izgradnjom koridora 10 kasni 20 godina, ali da "ne prihvata da neko kaže da sporo radimo”.

"Kada smo stupili na vlast 2008, nismo zatekli ni kilometar izgrađenog puta, nije postajao ni glavni projekat", podsetio je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, od tada je izgrađeno ukupno 50 kilometara - 21 kilometar od Levosoja do Preševa, 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda i 20 kilometara autoputa od Novog Sada do Horgoša.

"Neću da kažem da je prethodna Vlada loše radila. Oni su se fokusirali na most kod Beške, a izgradnja koridora 10 jednostavno nije bila njihova strategija", rekao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: