Uhapšeni osumnjičeni za otmicu

Uhapšena je šestočlana kriminalna grupu zbog sumnje da su oteli V.P. i tražili od njega 50.000 evra na ime odštete za ranjavanje njihovog druga.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.09.2010.

17:13

Default images

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Terete se da su 21. maja uveče "oteli oštećenog V.P. i odveli ga u kancelariju u sklopu kafića "Lazaro" u Žarkovu.

Uhapšeni su Dušan Panajotović (32), Dejan Vučinić (46) zvani Šiptar, Dragan Mirković (49) zvani Mirke, Milorad Raduški (34) i Vinko Daradan (46), svi iz Beograda i Ivan Ljubić (30) iz Vranja.

Uz pretnje zahtevali su od oštećenog da spremi 50 000 evra zbog ranjavanja njihovog druga Milorada Raduškog, navodi MUP.

Članovi kriminalne grupe su oštećenom "stavljali pištolj u usta i vršili okidanje bez metka u cevi, a tukli su ga po glavi i telu nanevši mu teške telesne povrede u vidu preloma rebara i leve podlaktice".

Prilikom pretresa, kod Panajotovića je pronađen pištolj i municija u ilegalnom posedu, dok je kod Vučinića pronađeno tri paketića kokaina, navodi MUP.

Protiv osumnjičenih će biti podneta krivična prijava zbog udruživanje radi vršenja više krivičnih dela - otmice, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Akciju hapšenja izvela je Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a a šumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: