Valjevo:Odšeta novinaru zbog napada

Nikola Marković (30) dužan je da dopisniku "Večernjih novosti" iz Kolubarskog okruga Branku Puzoviću plati odštetu od 250.000 dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

18:02

Default images

Marković je osuđen u Opštinskom sudu u Valjevu zbog fizičkog napada na Puzovića pre sedam godina.

Marković je takođe obavezan da plati i troškove sudskog postupka, a ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Odšteta je Puzoviću dosuđena zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova kada ga je u aprilu 2003. Marković napao u bašti jednog lajkovačkog kafića.

Marković je tada dopisnika "Novosti" udario pesnicom u glavu nezadovoljan time što je Puzović, navodno u lošem kontekstu, u svojim tekstovima pominjao restoran "Golf" porodice Marković u Rubribrezi.

U krivičnom postupku, Marković je u maju 2005. pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

On je prvostepenom presudom tadašnjeg Opštinskog suda u Lajkovcu bio osuđen na mesec dana zatvora, ali je tadašnji Okružni sud u Valjevu, po žalbi opštinskog tužioca, kaznu povećao na tri meseca s obzirom na to da je Marković i ranije bio prekršajno i krivično gonjen zbog sličnih postupaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: