Kovačeviću opet nije počelo suđenje

Početak suđenja Miladinu Kovačeviću, optuženom za nanošenje teških telesnih povreda američkom studentu Brajanu Štajnhaueru 2008. u Bostonu, danas nije održan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2010.

08:26

Default images

Suđenje je odloženo za sutra, do kada bi sud trebalo da odluči o zahtevu odbrane za izuzećem dokaza koji su stigli iz Sjedinjenih Država.

Podsetimo, ovo je drugi put da se suđenje odlaže. Prethodno ročište u junu nije održano jer nisu došli svi učesnici procesa.

Miladin Kovačević ni danas nije dobio priliku da se izjasni o optužnici, koja ga tereti da je pre dve godine brutalno pretukao kolegu s univerziteta Brajana Štajnhauera.

Njegov advokat Borivoje Borović zatražio je da se iz spisa dokaza izuzmu svi koji su stigli iz Amerike,

Kako je rekao, Kovačević je u vreme napada na Štajnhauera po američkom zakonu bio maloletan i prilikom saslušanja nije imao advokata.

“Da li se mogu koristiti dokazi pribavljeni od američkog pravosuđa, da li su prava Miladina Kovačevića protiv koga je vođen postpuak kao maloletnika u Americi, bila povređena, te sam u tom smislu tražio izdvajanje svih dokaza koje je Ministarstvo pravde dostavilo Srbiji”, objašnjava Borović.

Podsetimo, do incidenta je došlo ispred noćnog kluba u Bostonu, 4. maja 2008, kada je Kovačević pretukao kolegu s univerziteta Brajana Štajnhauera.

Štajnhauer je završio u šok sobi, dok je Kovačević priveden i oduzet mu je pasoš. Nakon izlaska iz pritvora u konzulatu u Njujorku dobio privremene isprave.

Pored Miladina Kovačevića na optuženičkoj klupi našli su se i Slobodan Nenadović i Igor Milošević, tadašnji konzul i vicekonzul Srbije u Njujorku.

Oni se terete da su Kovačeviću izdali kopiju putne isprave s kojom je on napustio SAD i na taj način izbegao da mu se sudi u toj zemlji.

Slučaj Kovačević je poreske obveznike u Srbiji do sada koštao milion dolara, 100.000 za kauciju za puštanje iz pritvora i 900.000 za troškove Štajnhauerovog lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: