Mahmutović ne odustaje od vrtića

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg bi Gradska uprava odustala od izgradnje dečjeg vrtića na Hadžetu.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.09.2010.

20:58

Default images

Sporna je parcela koju svojom smatra Islamska zajednica u Srbiji glavnog muftije Muamera Zukorlića.

Mahmutović je rekao da je Gradska uprava vlasnik tog placa od pre dvadeset godina kada ga je za nešto više od 750.000 dinara kupila od Islamske zajednice u Srbiji.

Potpisnik svih dokumenata o toj kupovini je aktuelni predsednik Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajro Tutić.

Gradonačelnik podseća da bi u slučaju prekida radova, koji treba da budu okončani za sto dana od početka izgradnje, novopazarska opština izgubila 38 miliona dinara, koliko je izdvojeno za izgradnju tog objekta i te pare bi, kaže, dobila neka druga opština.

"Ne vidim ni ljudski ni moralni, ni zakonski razlog da mi to ne odradimo. Čak smo rekli da islamska zajednica može preko institucija sistema, preko suda, ako misli da je nadoknada tada bila neadekvatna, da povrati u redovnom postupku plac i mi ćemo im ga predati sa obdaništem", rekao je on.

Predviđeno je da obdanište primi 300 dece i otvori 30 do 40 radnih mesta i u njega neće ići ni deca iz Kragujevca, Leskovca ili Beograda, već iz Novog Pazara, kazao je gradonačelnik.

On smatra da sve što u vezi sa tim placom i objektom sada radi Islamska zajednica u Srbiji i muftija Zukorlić predstavlja samo pompu radi prikupljanja političkih poena i pita se zašto on i njegovi sledbenici nisu pravili problem kada je na vlasti bio Slobodan Milošević koji je na tom istom području gradio stanove za bračne parove i kada je bila veća diskriminacija Bošnjaka.

Povodom Zukorlićeve ideje da na tom placu gradi memorijalni centar streljanim šehidima 1945. godine, Mahmutović kaže da svi u Novom Pazaru znaju dobro istoriju.

"Znamo da je ceo Hadžet vakuf, a da su streljani građani Novog Pazara '45. godine na drugoj parceli, Musala", rekao je on.

Mahmutović je Zukorlića optužio da želi da preuzme svu vlast u Novom Pazaru poručivši da Gradska uprava neće odustati od politike koju je započela, a da je na građanima da odluče da li su za mirnu politiku, rad, toleranciju i ekonomski prosperitet grada i regije ili su za ratnohuškačku politiku i podsećenja na devedesete godine.

Mahmutović je rekao i da se lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović ponaša "kao muftijin advokat" koji sadašnjim ponašanjem demantuje sam sebe iz perioda kada je govorio da je "vladikama mesto u manastirama, sveštenicima u crkvama, a muftijama u džamijama".

Kritikujući ponašanje Jovanovića, Mahmutović je ocenio i da njegov dolazak u Novi Pazar ima za cilj borbu za glasove Bošnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: