Jusufspahić: Suviše politike

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić je izjavio da su muslimani u Srbiji jedinstveni u veri, ali da su njihovi politički nazori različiti.

Izvor: FoNet

Petak, 10.09.2010.

08:46

Default images

On je kazao da je „kod verskih vođa suviše politike, a kod političara malo vere“, i da poseban problem predstavljaju dostojanstvenici koji hoće iz vere da uplivaju u politiku.

Muftija srbijanski je poručio da svi oni koji govore o bošnjačkim muslimanima čine medveđu uslugu i svojoj veri na ovim prostorima i samim vernicima.

"Živeti u Srbiji telom, znači da treba imati i glavu u Srbiji. Ako nam neko nameće dok u Srbiji živimo svojim životima da nam se sa sarajevske ili prištinske čaršije diktira šta ćemo raditi, onda taj nije dobronameran prema muslimanima u Srbiji", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Islamska zajednica Srbije pravo je rešenje za sadašnju situaciju zbog toga što ona podrazumeva muslimane Srbijance.

"Srbijanac je teritorijalna odrednica, a ne nacionalna, i upravo taj izraz objedinjava i srpske muslimane, one koji se osećaju Srbima, a kojih takođe ima", objasnio je Jusufspahić.

"Oni tako žele da objedine duhovnu i političku vlast, a tako se u ovo moderno doba najčešće postaje maharadža. S maharadžama mi ne možemo da idemo u Evropu. Za to maharadže nisu potrebne Srbiji, nisu potrebne ni Sandžaku ni sandžačkim muslimanima", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: