Ivanović: Protiv ultimatuma EU

Srbija ne sme da prihvati ultimatum EU o zajedničkoj rezoluciji o Kosovu, jer će Srbi na Kosovu tražiti rusko državljanstvo, saopštio je SNV Severnog Kosova.

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2010.

13:33

Default images

Milan Ivanović je naveo da Srbi sa Kosova i Metohije imaju čvrste garancije Rusije da se neće saglasiti sa rezolucijom kojom se potvrđuje nezavisnost Kosova.

Ivanović je rekao da je na Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji da, koristeći sva politička i demokratska sredstva, iskažu nepoverenje u vlasti Srbije i brane Kosovo u sastavu Srbije, prenosi RT RS.

"Ukoliko ta rezolucija bude usvojena, a prihvati je predsednik Srbije Boris Tadić bez saglasnosti Rusije, pokrenućemo inicijativu za priznavanje ruskog državljanstva Srbima na Kosovu i Metohiji, jer Rusija zna da štiti svoje građane, ma gde oni živeli", rekao je Ivanović povodom informacija iz izvora u EU da će Srbija prihvatiti zajedničku rezoluciju o Kosovu.

Prve konkretne poteze delegati Skupštine Zajednice srpskih opština i naselja sa Kosova i Metohije preduzeće, kako ističe Ivanović, odmah po završetku zasedanja Generalne skupštine UN, koja će početi sutra u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: