"Srbolek" nastavlja štrajk

Zaposleni u "Srboleku" traže poništavanje privatizacije, a sindikat "Nezavisnost" kaže da im je otežano dolaženje do dokaza o poslovanju.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2010.

19:57

Default images

"Zabranjeno nam je prisustvo u prostorijama Računskog centra i Računovodstva, kao i kompletno kretanje po firmi“, navode u sindikatu „Nezavisnost“.

"U tim prostorijama su zaposleni koji su u štrajku pripremali i dostavljali podatke koje su od a.d. "Srbolek“ tražili istražni i inspekcijski organi", navodi se u saopštenju sindikata "Nezavisnost" u Srboleku.

"Institucije koje su od a.d. "Srboleka“tražile određene podatke su: MUP odeljenje privrednog kriminala, Poreska policija, Ministarstvo Finansija, Ministarstvo Zdravlja i druge državne institucije u cilju da bi se što pre razrešila situacija u 'Srboleku'", navodi se u saospstenju.

Kompanija "Srbolek" je privatizovana 2005. godine i njen vlasnik je biznismen Jovica Stefanović - Nini.

Radnici su u više navrata tokom ove godine štrajkovali tražeći isplatu aprilskih, majskih i junskih zarada, zaostalih troškova prevoza za 2009. godinu i dugovanja putnih troškova za prošlu i pretprošlu godinu, kao i normalizaciju rada.

Prema navodima Štrajkačkog odbora, većinski vlasnik je poslednjih meseci protivzakonito prodavao i naplaćivao strateške preparate te kompanije - Nitroglicerin i Aminofilin retard iz magacina Robnih rezervi Srbije, koji se nalazi u okviru postrojenja "Srboleka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: