Jagodina nudi 150 hektara zemljišta

Investitorima koji žele da ulože u Jagodinu na raspolaganju je 150 hektara uz Koridor 10, rekao je gradonačelnik tog grada Dragan Marković.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2010.

15:32

Default images

Marković je, zajedno sa ministrom za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliverom Dulićem, obišao industrijsku zonu u Jagodini.

Industrijska zona, koja se nalazi uz Koridor 10, ovih dana je infrastrukturno opremljena za prijem novih investitora.

"Danas u Srbiji zemlja može da se da ispod tržišne cene ili potpuno besplatno ukoliko investitor ispuni određene uslove u skladu sa zakonom i uredbom," izjavio je tom prilikom ministar Dulić, a prenela je "Palma plus".

"Potrudili smo se da za investiranje u Srbiji obezbedimo najbolje moguće uslove i siguran sam da je Srbija danas najbolje mesto za investiranje u regionu ," dodao je Dulić.

On je naveo da je, s tim u vezi, ključna dobra i kvalitetna uprava, lokalna samouprava koja brzo odgovara na zahteve investitora u pogledu izdavanja građevinskih dozvola i svih neophodnih dokumenata, lokalna samouprava koja je proaktivna i koja rešava probleme investitora, i ono što je najvažnije - obrazovana radna snaga koja je u stanju da odgovori na izazove 21. veka u pogledu tehnološke osposobljenosti i opremljenosti.

Jagodina ima sve te preduslove "i stalo nam je da bude centar regiona i da ostali gradovi i opštine u okruženju slede primer Jagodine", izjavio je Dulić.

Nakon što je završeno infrastrukturno opremanje industrijske zone u Jagodini, koja se nalazi uz Koridor 10, samo 300 metara od naplatne rampe, prvi investitor iz tog grada već je počeo da gradi proizvodni objekat, a zainteresovano je i više investitora iz inostranstva.

Potpisan je i ugovor sa jednim mađarskim prozivođačem ambalaže za lekove o ulaganju u Jagodinu.

Dozvoljavamo ulaganje u proizvodnju koja ne zagađuje životnu sredinu i ne dajemo zemlju za izgradnju supermarketa, kazao je gradonačelnik Jagodine.

On je podsetio da je uslov za besplatno dobijanje zemlje, sa kompletnom infrastrukturom, što podrazumeva struju, gas, vodu, i prilazni put - zapošljavanje 23 radnika po hektaru, dok je za investitore iz Jagodine taj uslov nesto blaži i iznosi zapošljavanje 10 radnika po jednom hektaru, jer su oni kao građani Jagodine punili i pune budžet grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: