Talibani pozivaju na bojkot izbora

Talibani pozvali Avganistance da bojkotuju parlamentarne izbore 18. septembra i poručili da će pokušati da poremete njihovo održavanje.

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2010.

19:21

Default images

"Ovi izbori su strani proces čiji je cilj dalja okupacija Avganistana i mi tražimo od avganistanskog naroda da ih bojkotuje", rekao je portaprol talibana Zabihulah Mudžahid.

"Mi smo protiv njih i učinićemo sve što je u našoj moći da ih blokiramo. Naše prve mete biće strane trupe, a odmah posle njih avganistanske", kazao je Mudžahid agenciji Rojters sa nepoznate lokacije.

Bezbednost predstavlja veliki problem uoči izbora, budući da su proteklih sedmica ubijena četiri kandidata, dok je nekoliko desetina aktivista ranjeno.

Avganistanska Nezvisna izborna komisija objavila je da 938 birališta od planiranih 6.835, ipak, neće biti otvorena na dan izbora zbog loše bezbednosne situacije, navela je britanska agencija.

Oko 2.500 kandidata kandidovalo se za 249 poslaničkih mesta u donjem domu avganistanskog parlamenta, a Nezavisna izborna komisija danas je saopštila da je 76 kandidata diskvalifikovano. To je učinjeno iz više razloga, od nepravilne registracije, do veza sa privatnim oružanim formacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: