Aeroflot tužio vlasti Moskve

Avio-kompanija Aeroflot tužila je gradske vlasti Moskve zbog gubitaka koje je imala početkom jula zbog velikih saobraćajnih gužvi do aerodroma Šeremetjevo.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

17:19

Default images

Aeroflot zahteva odštetu od više od 112 miliona rubalja (oko 2.800.000 evra).

Gradske vlasti su početkom jula počele rekonstrukciju inače opterećenog Lenjingradskog puta, koji vodi od Moskve prema aerodromu Šeremetjevo.

Od šest traka, ostavljena je svega po jedna slobodna za transport, zbog čega su se vozila kretala prosečnom brzinom od tri kilometra na čas.

To je dovelo do velikih kašnjenja putnika, ali i posada aviona.

Nakon intervencije premijera Vladimira Putina, moskovske vlasti su povećale broj slobodnih traka za transport na četiri, posle čega se saobraćaj normalizovao.

Aeroflot je tada svoje prosečne dnevne gubitke ocenio na sumu od 400.000 evra. Kompanija je izračunala da je prvog dana kolapsa imala gubitak od 700.000 evra. Na letove je zakasnilo 1.300 putnika, a kompanija im je vratila 75 odsto od cene karte.

Analitičari navode da su za Aeroflot takvi gubici kritični, jer je prošle godine bila prinuđena da iz ekonomskih razloga smanji broj putnika za 5,6 odsto.

Moskovska vlada ocenila je da je tužba Aeroflota "apsolutno neosnovana".

Analitičari, takođe, smatraju da je tužba možda deo kampanje koju federalne vlasti vode protiv gradonačelnika Jurija Luškova u pokušaju njegove smene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: